Onderzoek heeft uitgewezen dat hoog gevoelige kinderen ‘doorlaatbaar zijn, waardoor ze sterker beïnvloed worden door omgevingsfactoren, zowel positieve als negatieve. Wanneer omgevingsfactoren minder positief zijn (wat ook bij het leven hoort), hebben die dus een grotere impact op hen. Ze kunnen dan makkelijker doorschieten van wat in een gezonde dosering de kwaliteiten van hun hoge gevoeligheid is. Daarmee belanden ze in de valkuien van deze eigenschap. Een paar voorbeelden:

 • Diep nadenken wordt dan beren op de weg zien & piekeren
 • Behulpzaam kan je verantwoordelijk voelen voor anderen worden
 • Oog voor details verandert in het verzanden in details
 • Authentiek zijn voelt dan als anders zijn en dat maakt onzeker (lees hier meer over onzekerheid)
 • Opmerkzaam wordt over-alert zijn en leidt tot overprikkeling
 • Je inleven in anderen verandert in vervloeien met de ander (waardoor je je eigen kleur verliest)
 • Risicobeheersing schiet door naar controledrang (lees hier meer over controledrang)

Je kan gevoelige kinderen echter heel goed leren om deze uitdagingen te hanteren door gebruik te maken van de kwaliteiten die ze van nature in zich hebben. Met de kennis, inzichten en praktische handvatten van de 5-daagse Training ‘Coach Eigentijdse Kinderen’kan jíj die positieve en ondersteunde factor in hun leven zijn! De training, die eind september weer start, geeft je inzichten & tools waarmee je voor hoog sensitieve kinderen hét verschil kan maken.

Innerlijk tuinieren

Daarnaast biedt de training ook inzicht in jezélf, ongeacht of je nu wel of niet in hoge mate sensitief bent. De stof, oefeningen en opdrachten nodigen je uit om op onderzoek te gaan in jezelf. Een stukje innerlijk tuinieren waarmee je nog bewuster wordt van je eigen kracht & pracht, zodat je van daaruit ook datzelfde in de gevoelige kinderen ziet en ze kan ondersteunen om volledig tot bloei te komen.

Een paar ervaring met de Training ‘Coach Eigentijdse Kinderen’

Ik vond de training heel waardevol en inspirerend! Ik heb meer inzicht gekregen in mezelf en daarnaast als ouder en werkende in het onderwijs heel veel goede tips gehoord. Een aantal tips heb ik ook gelijk in de praktijk kunnen brengen bij onze dochter. De afwisseling van theoretisch en praktisch was heel fijn. De opdrachten die we kregen om te maken waren uitdagend, maar daardoor juist ook heel inspirerend. Juliska heeft heel veel kennis en passie, hierdoor kan ze de informatie inspirerend en duidelijk overbrengen.”

 

Ik heb de training als zeer waardevol ervaren. Gedegen opzet en uitvoering. Ik heb mijn eigen ontwikkeling als HSP onder de loep kunnen nemen. Hierover kunnen spreken en hierin geen schroom meer te voelen is heel fijn. Door de gedegen informatie over HSK en de wetenschappelijke benadering is het werken met HSK fijner en gemakkelijker geworden. Ik wil je danken voor je zorgvuldigheid en openheid over HSK en HSP!

Lees hier hoe andere deelnemers de Training ervaren hebben.

Praktisch

 • Data: De training vindt plaats op vrijdag 27 september, 4 & 11 oktober, 8 & 22 november 2024 van 9.30 – 16.30 uur in Weesp.
 • Vergoeding werkgevers: Veel deelnemers uit o.a. het onderwijs en de kinderopvang krijgen deze training vergoed van hun werkgever in het kader van bijscholing, loopbaan- of competentieontwikkeling!
 • Accreditatie: Er zijn Beroepsverenigingen die PE punten (Permante Educatie punten) voor deze training geven.
 • Je ontvangt: 5 trainingsdagen, lunch, uitgebreide & complete werkmap, 4 uitgewerkte sessies met 4 helende verhalen & verankeringsopdrachten & oefeningen, de Stress-emmer
 • Voor wie: voor iedereen die gevoelige kinderen op een positieve wijze wil ondersteunen op zijn werk en/of privé. Ik nodig ook met klem (hoog sensitieve) mannen uit om de training te volgen. Dit is van GROOT belang voor de hoog sensitieve jongens.
 • Vragen: Stuur een mail naar info@eigentijdsekinderen.nl of bel me op 06-51048476.
 • Aanmelden kan hier!