Over Juliska

Juliska Bacher is de drijvende kracht achter Praktijk Eigentijdse Kinderen en Eigentijdse Kinderen Coaching. Dankzij haar jarenlange ervaring als trainer en haar helderheid, passie, kennis en praktische invalshoek informeert en inspireert ze zowel ouders als professionals met inzichten en tools, die helpen om gevoelige kinderen meer in hun kracht te staan. Daarnaast is zij een zeer invoelende en creatieve coach, die sensitieve kinderen in contact brengt met hun zelfvertrouwen en talenten.

Aangezien kinderen ook de nog niet geheelde stukken van hun ouders spiegelen, werkt Juliska eveneens veel met de ouders. Hoe meer zelfinzicht zij hebben en hoe meer zelfacceptatie, -liefde en -compassie zij ervaren, hoe makkelijker ze er voor hun kinderen kunnen zijn.  

Juliska: “Sinds de geboorte van mijn dochter heb ik de wens om hoogsensitieve kinderen en hun ouders een helpende hand te bieden. Ik ben zelf een hoog gevoelig kind geweest en nu een hooggevoelige moeder van een hooggevoelige dochter. Dat maakt dat ik zeer goed weet tegen welke uitdagingen je aan kunt lopen en ook wat de prachtige kanten van hooggevoeligheid zijn. Ik lever graag een bijdrage aan het vergroten van de kennis over en het begrip voor hoogsensitieve kinderen en het versterken van het zelfvertrouwen van de kinderen, zodat zij in een veilige omgeving ontspannen kunnen opgroeien en kunnen schitteren met al hun kwaliteiten.”

Taarten van Abel op bezoek bij Juliska voor een bijzonder dankjewel van een bijzonder meisje! Klik hier en zoek op “Zene” om de aflevering te bekijken.

Taarten van Abel

Mijn visie is dat gedrag altijd het gevolg is en niet de oorzaak. Een kind dat moeilijk doet, heeft het dus ook moeilijk!

Een kind alleen aanspreken op z’n gedrag helpt niet en kan zelfs het zelfvertrouwen (verder) ondermijnen. Ik kijk daarom altijd voorbij het gedrag naar de dieperliggende oorzaken en wil graag op dat niveau een helpende hand bieden. Hierbij maak ik gebruik van een aantal door mijzelf ontwikkelde tools, zoals de Stress-emmer, Emotiekaarten, Emotiewegwijzer en Bouwplan Zelfvertrouwen. Ook werk ik met Opvoedopstellingen en Geboorte in Kaart om samen met de ouders tot de kern van de oorzaak van bepaald (lastig) gedrag door te dringen en hierin veranderingen aan te brengen.

Achtergrond

Juliska is aan de Universiteit van Utrecht cum laude afgestudeerd voor Spaanse Taal- en Letterkunde met de specialisatie Taalonderwijskunde. Vervolgens heeft zij 8,5 jaar gewerkt als Informatica Docente bij een Opleidingsinstituut voor Automatisering. Naast het geven van cursussen ontwikkelde zij ook lesmateriaal en zette opleidingstrajecten op. Na de geboorte van haar dochter verschoof haar interesse zich en verdiepte zij zich enige tijd in Reiki en Regressietherapie. Daarna heeft zij de opleiding over het hoog sensitieve kind bij Stichting Wijze Moeders gevolgd en in 2012 de opleiding van Carolina Bont (auteur van o.a. ‘Hoogsensitiviteit als kracht’) afgerond.

Sinds 2010 zet ze haar affiniteit met het overdragen van inzichten en haar passie voor kinderen in bij het geven van cursussen aan ouders en professionals en het begeleiden van hoog sensitieve kinderen.

Juliska is in aanleg heel leergierig en altijd hongerig naar nieuwe inzichten & kennis. Dat zorgt ervoor dat ze altijd in ontwikkeling is en zich ook regelmatig bijschoolt. De belangrijkste school is die van het leven zelf en de vele kinderen & ouders die ze op haar pad tegenkomt!

Dochter geeft moeder een kus. Wil je jouw gevoellige kind beter begrijpen en tips om overprikkeling en onzekerheid te verminderen? Kom dan naar de cursus 'Begrijp hoog sensitieve kinderen'!       

Wil jij ook hoog sensitieve kinderen écht begrijpen en ze op positieve & effectieve wijze begeleiden? Kom dan naar de Training ‘Coach Eigentijdse Kinderen’

Ervaringen Training

“Een verrijking! Ontzettend leerzaam: veel nieuwe ‘inkijkhoeken’ met concrete tools, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, alsmede de ervaring en expertise van jou.” 

Ervaringen Training

“Een verrijking! Ontzettend leerzaam: veel nieuwe ‘inkijkhoeken’ met concrete tools, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, alsmede de ervaring en expertise van jou.” 

Ervaringen Training

“De training heeft me ertoe gebracht om nu echt te gaan coachen! Het heeft me zo gesteund, mede dankzij jou, Juliska! Ik raad iedereen deze training aan. Diep dankbaar ben ik je!” 

Ervaringen Training

“Mijn top 3 van de training: De manier waarop je de dag start; dat geeft verbinding!  De praktijkvoorbeelden, die de theorie ondersteunen en andersom. Jouwe heldere uitleg van de theorie.” 

Ervaringen Training

“Inspirerend, informatief, open sfeer, veilig gevoel! Zeer waardevol! Zowel voor mijzelf als voor mijn praktijk! Ik bruis van de ideeën en heb zin om met de opgedane kennis aan de slag te gaan!” 

Ervaringen Training

“Verhelderend, inspirerend en in een hele prettige sfeer!” Een verrijking, echt wijzer geworden en een stukje zelfontwikkeling. Ik ben gegroeid als HSP coach en als persoon!” 

Ervaringen Training

“Wat een fantastische dag was het gisteren! Ik heb na de 1e dag al zoveel inzichten opgedaan, wauw! Ik was al enthousiast, maar ben nu nog enthousiaster! Dank je wel!” 

Ervaringen Training

“Heel leerzaam, verdiepend en interessant. Ik heb mijn eigen ‘ik’ gevonden! Ik voel me nu veel sterker en rustiger en dit uit zich ook naar mijn werk en gezin toe.” 

Ervaringen Training

“Duidelijk, verhelderend, informatief en meteen bruikbaar in de praktijk! Zin om aan de slag te gaan!” 

Ervaringen Training

“Persoonlijk motiverend – persoonlijke groei – en daarna om door te geven aan kinderen!” 

Een kijkje in Praktijk Eigentijdse Kinderen

Praktijk Eigentijdse Kinderen in Weesp       Praktijk Eigentijdse Kinderen in Weesp

Door het opengewerkte puntdak wordt de praktijkruimte door sommige kinderen de kasteelkamer genoemd!

Praktijk Eigentijdse Kinderen in Weesp       Praktijk Eigentijdse Kinderen in Weesp

Mijn missie

Mijn missie is ouders en een ieder die met hoog gevoelige kinderen werkt, bij te staan om vanuit positieve bevestiging een veilige omgeving te creëren voor het hoog sensitieve kind, door inzicht en begeleiding aan te bieden. Als de kwaliteiten van kinderen benadrukt worden en ze zich veilig voelen, kunnen ze vol zelfvertrouwen hun talenten ontwikkelen en groeien zij op tot positieve, zachte en tegelijk krachtige volwassenen die de wereld heel veel te bieden hebben. Op deze manier maken ze de wereld op hun eigen, unieke manier weer een stukje mooier!

Mijn inspiratie
Leeft een kind onder kritiek. Dan leert het te veroordelen.
Leeft een kind onder lof. Dan leert het te waarderen.

Leeft een kind onder vijandelijkheid. Dan leert het te vechten.
Als een kind leeft onder bemoediging. Dan leert het zelfvertrouwen te hebben.

Als een kind leeft onder bespotting. Dan leert het om verlegen te zijn.
Leeft een kind onder eerlijkheid. Dan leert het rechtvaardigheid.

Leeft een kind onder schaamte. Dan leert het zich schuldig te voelen.
Als een kind leeft onder geborgenheid. Dan leert het te vertrouwen.

Als een kind leeft onder tolerantie. Dan leert het om geduldig te zijn.
Leeft een kind onder goedkeuring. Dan leert het zichzelf te waarderen.
Als een kind leeft onder acceptatie en vriendschap. Dan leert het om liefde te vinden in deze wereld.

Bron: de oorspronkelijke tekst is van Dorothy Law Nolte (1972). Dit is een vertaling uit het EPA infobulletin (Brussel, 1991)

Ebook. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis eBook: 'Wat je zéker moet weten over hoog sensitieve kinderen'

Gratis nieuwsbrief & eBook

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis eBook!
De nieuwsbrief met tips en achtergrondartikelen over hoog gevoelige kinderen wordt ongeveer één keer per (anderhalve) maand verzonden. Daarnaast ontvang je bij aanmelding ook het gratis eBook ‘Wat je zéker moet weten over hoog sensitieve kinderen’.

5 + 1 =

Contactgegevens. Heb je vragen over je gevoelige kind? Bel of mail me dan!


E-mail
: info@eigentijdsekinderen.nl                  Telefoon: 06-51048476