Mini-cursus ‘Begrijp hoog sensitieve kinderen’

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op de 5 kinderen hoog sensitief is. Deze eigenschap brengt veel kwaliteiten met zich mee en tegelijkertijd ook de nodige uitdagingen voor zowel het kind als de ouders. Deze mini-cursus geeft jou inzicht en praktische tips om de uitdagingen te hanteren, zodat jullie meer kunnen genieten van de kwaliteiten!

Wil jij als ouder of opvoeder…

 • Weten of jouw kind inderdaad hoog sensitief is?Dochter geeft moeder een kus. Wil je jouw gevoellige kind beter begrijpen en tips om overprikkeling en onzekerheid te verminderen? Kom dan naar de cursus 'Begrijp hoog sensitieve kinderen'!
 • Begrijpen wat maakt dat jouw kind vaak heftig reageert en tips hiervoor krijgen?
 • Begrijpen wat maakt dat jouw kind snel overprikkeld raakt, het vroegtijdig herkennen en weten wat je eraan kan doen?
 • Begrijpen wat maakt dat jouw kind (soms) onzeker is en wil je tips om zijn zelfvertrouwen te verstevigen?
 • Jouw ervaringen delen met anderen die tegen vergelijkbare uitdagingen aanlopen?
 • Vragen stellen over jouw hoog sensitieve kind?

Herken jij dit?
Joris voelt zich anders.
‘Anders anders dan anders’, zegt hij zelf. En dat maakt hem soms onzeker. Hij weet dat feestjes en schoolkamp leuk zijn, maar hij vindt ze spannend en druk. Hij houdt van muziek, maar niet als het kei hard staat. En over oneerlijke dingen kan hij lang blijven piekeren. Joris is, net zoals 15 tot 20% van alle mensen, hoog sensitief. Hoog sensitieve kinderen zijn gewone kinderen, maar met een zeer fijngevoelig zenuwstelsel. Hierdoor komen prikkels ongefilterd binnen en worden uitvergroot ervaren.

Wil jij ook meer inzicht hebben in hoe jouw hooggevoelige kind de wereld ervaart en hoe je hem of haar daarbij kunt begeleiden? Dan biedt deze mini-cursus uitkomst!

Na het volgen van deze interactieve mini-cursus…

 • Weet je wat hoogsensitiviteit bij kinderen inhoudt.
 • Begrijp je wat het in de dagelijkse praktijk betekent om hoog sensitief te zijn en weet je daarop in te spelen.
 • Weet je waarom positieve bevestiging belangrijk is en hoe je die kunt geven.
 • Begrijp je de uitdaging Overprikkeling en hoe hiermee om te gaan.
 • Begrijp je de uitdaging Onzekerheid en hoe hiermee om te gaan.

Moeder van Isa en Joris
“Super informatief, respectvol en veel ruimte om eigen inbreng en vragen te bespreken. Goede afwisseling tussen theorie en praktijkvoorbeelden. Met veel bezieling en heel helder overgebracht.”

Vader van Yara: “Yara was snel onhandelbaar. Ze had erge driftbuien, waarbij ze zichzelf tegen haar hoofd sloeg. En als ze uit school kwam, kon alles aanleiding zijn om te ontploffen; een verkeerde blik of een boodschappentas achterop de fiets, terwijl zij daar had willen zitten. Na een aantal sessies Eigentijdse Kids Begeleiding zien we een enorm groot verschil: ze is totaal veranderd! Ze komt lachend uit school, is veel zelfverzekerder en durft zichzelf te zijn! En ook op school doet ze het heel goed.“

Moeder Ina: “Erg veel dank voor de heldere, prettige en superinteressante presentatie! Zoals je kon zien, werd voor mij opeens heel veel duidelijk. Mijn man en ik hebben dit weekend heel veel gepraat, gehuild en plannen gemaakt hoe we onze dochter beter kunnen begeleiden in haar tocht door het leven. Daarbij heb ik heel erg veel gehad aan jouw supergoed opgebouwde presentatie. Nogmaals vreselijk veel dank!”

Lees hier meer ervaringen.

Setting
De mini-cursus vindt in een kleine, gezellige setting plaats, zodat er genoeg gelegenheid is voor het stellen van vragen en delen van ervaringen.

Moeder van 9-jarige hooggevoelige dochter: “Erg veel dank voor de heldere, prettige en superinteressante presentatie! Zoals je kon zien, werd voor mij opeens heel veel duidelijk. Mijn man en ik hebben dit weekend heel veel gepraat, gehuild en plannen gemaakt hoe we onze dochter beter kunnen begeleiden in haar tocht door het leven. Daarbij heb ik heel erg veel gehad aan jouw supergoed opgebouwde presentatie. Nogmaals vreselijk veel dank!”

Vader van hooggevoelige zoon van 5 jaar: We hebben de cursus als erg informatief ervaren. In de dagelijkse praktijk helpt het om in bepaalde situaties even terug te denken aan de cursus en zo beter begrip te krijgen en te houden waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn. Daarnaast heeft het ons erg geholpen om in het algemeen meer kennis te krijgen van een hoog gevoelig kind. Qua gedrag begrijpen we hem wel een stuk beter nu. Al met al dus een erg nuttige cursus geweest; ik zou het mensen met een hooggevoelig kind zeker aanraden!!

Moeder en vader van hoogsensitieve dochter van 12 jaar: Heel verhelderend, goed, informatief en positief. Fijn dat het persoonlijk was en dat er ruimte was voor onze eigen verhalen. Het was een positief verhaal met zeker meer duidelijkheid over hoogsensitiviteit. Veel herkenning ook. Voelt als een stap in de goede richting. De combinatie van presentatie & dialoog/interactie en jouw helderheid/rust & praktische knowhow vond ik heel fijn. Heel erg bedankt!

Pedagoog: Ik heb erg genoten van je lezing. Je staat als een huis met veel kennis en passie. Mijn complimenten! Ik zal je zeker aanbevelen.

Klik hier om nog meer ervaringen te lezen.


Bekijk ook 


Cursussen op maat
Praktijk Eigentijdse Kinderen verzorgt ook cursussen op maat. In overleg kan de inhoud, datum, duur en locatie besproken worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliska Bacher via info@eigentijdsekinderen.nl of 06-51048476.

Cursus Begrijp hoog sensitieve kinderen
Ebook. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis eBook: 'Wat je zéker moet weten over hoog sensitieve kinderen'

Gratis nieuwsbrief & eBook

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis eBook!
De nieuwsbrief met tips en achtergrondartikelen over hoog gevoelige kinderen wordt ongeveer één keer per (anderhalve) maand verzonden. Daarnaast ontvang je bij aanmelding ook het gratis eBook ‘Wat je zéker moet weten over hoog sensitieve kinderen’.

12 + 2 =

Contact hoogsensitief


E-mail
: info@eigentijdsekinderen.nl            Telefoon: 06-51048476            Contactformulier: klik hier