Mini-cursus ‘Omgaan met ANGST & Zorgen maken’

Is jouw kind…

 • Veel aan het piekeren?Bang kind dat wegduikt. Kom van je angst en het piekeren af met de cursus Omgaan met angst en zorgen maken
 • Erg onzeker, bijvoorbeeld bij nieuwe situaties en veranderingen?
 • Bang om te falen (en dus perfectionistisch)?
 • Té behoedzaam?
 • Bang in het donker en/of bij het slapen gaan?
 • Bang er niet bij te horen, voor zijn mening uit te komen of om in een groep te praten (sociale angst)?
 • Bang na het zien van een spannende film en dit niet kan loslaten?
 • Geneigd de zorgen van de wereld op z’n schouders te dragen?

Wil jij als ouder of opvoeder begrijpen waar die ZORGEN en ANGST vandaan komen, hoe je er mee om kan gaan en je gevoelige kind kan helpen? Dan is deze mini-cursus wat voor jou!

Bang kind, angstig kind, piekeren, zorgen maken

In deze interactieve mini-cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is angst & het effect ervan
 • ‘Gewone’ kinderangsten per leeftijdscategorie & Overmatige angst
 • De werking van de hersenen bij bang zijn en zorgen maken
 • Wat maakt dat hoog sensitieve kinderen intenser en vaker bang zijn?
 • Angst en nieuwe situaties, behoedzaamheid, zorgen maken, slapen gaan en faalangst
 • Een stappenplan om angst te overwinnen

Moeder van 12 jarige zoon: “Helder, informatief en inspirerend! In 2,5 uur heb je mij veel inzicht gegeven in hoe de zorgen en angst bij mijn zoon werkt. En omdat de sfeer zo fijn was, voelde iedereen zich vrij om zijn ervaringen te delen. Erg waardevol! Morgen gaan we aan de slag met het stappenplan.”

Moeder van 8 jarige dochter: “De cursus was, net als de twee andere cursussen die ik gevolgd heb, gestructureerd, verhelderend en leerzaam. Ook heel fijn is dat je met meerdere mensen zit, die zo hun eigen inbreng hebben met hun eigen verhaal. Juliska, bedankt voor weer in een prettige sfeer, een leerzame cursus!”

Moeder van 5 jarige dochter: “Dit de eerste cursus die ik bij Praktijk Eigentijdse Kinderen gevolgd heb. Ondanks dat ik al best veel gelezen heb over dit onderwerp, vond ik het een hele leerzame cursus. Met name het gedeelte over de amygdala vond ik zeer verhelderend! Dit te weten, zorgt voor meer begrip naar onze dochter toe, en dat zal ze vast ook aanvoelen, met alle positieve gevolgen van dien! Daarbij vond ik het erg fijn om in contact te komen met andere ouders van HSK’s, en hun ervaringen te horen, en het gevoel te krijgen dat je er niet alleen voor staat. Ook zelf ben ik door deze cursus aangemoedigd om mijn eigen angsten niet uit de weg te gaan, maar om ze “in de ogen te kijken” en te gaan doen waar ik eigenlijk bang voor ben, om zo zelf het goede voorbeeld aan onze dochter te geven.”

Moeder van 7-jarige zoon: “Ik heb ook deze avond weer als zeer waardevol ervaren. De cursus zat goed in elkaar wat opbouw betreft, bondig en begrijpelijk en ruimte voor interactie! Kortom: complimenten en ik lees graag je nieuwsbrief! En wellicht tot de volgende keer weer!”

Verschillende hoedanigheden van BANG
Het thema BANG zijn komt regelmatig mijn praktijk binnen. Soms in het klein en soms heel groot. En eveneens in allerlei hoedanigheden. De ene keer meer in de vorm van onzekerheid en de andere keer meer als zorgen. Alleen al dat maakt het complex. Maar wat heeft onzekerheid met ANGST te maken? En piekeren met BANG zijn? Heel wat! BANG zijn is verweven met diverse zaken en roept daarmee talloze vragen op: Hoe verhouden ANGST en behoedzaamheid zich? En BANG zijn en perfectionisme? Wat is de rol van prestatiedruk bij BANG zijn? Deze mini-cursus geeft antwoord op deze en andere vragen en praktische tools om de baas te zijn over angst en zorgen!

Zorgen maken, piekeren


Bekijk ook 


Cursussen op maat
Praktijk Eigentijdse Kinderen verzorgt ook cursussen op maat. In overleg kan de inhoud, datum, duur en locatie besproken worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliska Bacher via info@eigentijdsekinderen.nl of 06-51048476.

Ebook. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis eBook: 'Wat je zéker moet weten over hoog sensitieve kinderen'

Gratis nieuwsbrief & eBook

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis eBook!
De nieuwsbrief met tips en achtergrondartikelen over hoog gevoelige kinderen wordt ongeveer één keer per (anderhalve) maand verzonden. Daarnaast ontvang je bij aanmelding ook het gratis eBook ‘Wat je zéker moet weten over hoog sensitieve kinderen’.

13 + 7 =

Contact hoogsensitief


E-mail
: info@eigentijdsekinderen.nl            Telefoon: 06-51048476            Contactformulier: klik hier