Eigentijdse Kids begeleiding voor hoog sensitieve kinderen

Heeft of is jouw kind…

 • Net een spons die zoveel uit z’n omgeving opzuigt, dat hij er soms in verdrinkt?Gevoelig meisje met bokshandschoenen. Kom van je onzekerheid af met met de Eigentijdse Kids Begeleiding voor hoog sensitieve kinderen
 • Vaak gespannen en snel prikkelbaar?
 • Beleeft hij zijn emoties heel intens en blijft hij daar soms te lang in hangen?
 • Moeite met nieuwe situaties?
 • Veel aan het piekeren?
 • Gebrek aan zelfvertrouwen?
 • Moeite met in- en/of doorslapen?
 • Moeite om zijn grenzen aan te geven en zich weerbaar op te stellen?
 • Moeite om rust in zijn hoofd en lichaam te creëren?


En hebben jullie als ouders of opvoeders behoefte aan meer rust in huis & tips voor het opvoeden en begeleiden van een hoog sensitieve kind? Dan is de Eigentijdse Kids Begeleiding iets voor jouw kind!

 

Wat leert je kind bij de Eigentijdse Kids Begeleiding?

De begeleiding is altijd maatwerk: gezamenlijk stemmen we de thema’s af op jouw kind. De rode draad is vaak:

 • Bouwen aan zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is een heel belangrijk fundament. Vertrouwen in je eigen zijn en kunnen maakt niet alleen dat lekker in je vel, maar ook kan je dan beter omgaan met spannende situaties en tegenslagen.
 • Omgaan met emoties. Emoties leren benoemen, begrijpen waar ze vandaan komen en wat ze je vertellen en minder lang in de heftigheid ervan blijven hangen.
 • Zichzelf begrijpen. Hoog sensitieve kinderen denken van nature veel en diep na, ook over zichzelf. Het is daarom heel belangrijk dat ze zichzelf begrijpen, ook in relatie tot anderen.
 • Meer rust en ontspanning ervaren. Hierdoor slaapt je makkelijker in en door en is de concentratie (op school) ook beter.
 • Ik leer anders+. De Eigentijdse Kids Begeleiding kan desgewenst ook gecombineerd worden met een stukje Ik leer anders+ voor beelddenkers.

Ervaringen

Mirjam De Jeu: “Zij heeft onze dochter sterker en zelfverzekerder gemaakt door haar mooie manier van begeleiden.”

 

Esther Bruines: “Zij begrijpt de gevoelens van onze zoon, waardoor hij zich meer open stelde. En hierdoor ging hij zich ook beter voelen.”

Ervaringen

Annemieke: “Juliska kijkt echt naar het kind en stemt daar haar coaching op af. Ze is in staat door het voorkantje en gedrag heen te kijken en het kind echt te zien. Haar tips en verhalen spreken tot de verbeelding en worden direct opgezogen en onthouden en toegepast. Praktisch op een hsp manier!”

Ervaringen

Moeder van Jesse: “Mijn zoon schrok erg als de juf schreeuwde en had moeite met veranderingen. Van Juliska heeft hij geleerd hoe hij de impact van een schreeuwende juf snel los kan laten. En hij kan beter omgaan met de onzekerheid van nieuwe situaties.”

Ervaringen

Vader: “Voordat mijn zoon naar de school ging, had hij een positief zelfbeeld. Vanaf groep 1 kampte hij echter met grote onzekerheid, wat zich uitte in flinke zelfkritiek en woedeaanvallen. Al na de 1e afspraak met Juliska had hij bijna geen boze buien meer! Hij voelt zich nu meer gezien en kan meer zichzelf zijn.”
Onderwerpen die aan bod kunnen komen:

Bouwstenen. Perfectionisme, angst, faalangst, slecht slapen, omgaan met heftige emoties, overprikkeling, negatief zelfbeeld, moeite met grenzen aangeven, moeite met veranderingen, moeite met bij jezelf te blijven

Blij hoogsensitief kindVader van Yara: “Yara was snel onhandelbaar. Ze had erge driftbuien, waarbij ze zichzelf tegen haar hoofd sloeg. En als ze uit school kwam, kon alles aanleiding zijn om te ontploffen; een verkeerde blik of een boodschappentas achterop de fiets, terwijl zij daar had willen zitten. Na een aantal sessies Eigentijdse Kids Begeleiding zien we een enorm groot verschil: ze is totaal veranderd! Ze komt lachend uit school, is veel zelfverzekerder en durft zichzelf te zijn! En ook op school doet ze het heel goed.“

Moeder van Lia: “Ons gevoelige meisje werd steeds meer onzeker en vaker boos op zichzelf. Na een paar sessies bij jou begrijpt ze zichzelf beter en is haar zelfvertrouwen gegroeid! Ze ziet nu in dat anders zijn geen probleem is en ze kan ook veel meer rust creëren. Ze staat nu weer heerlijk blij en zorgeloos in het leven!” 

Mijn held is JuliskaLiza is 6 jaar, hoog sensitief en hoog begaafd en is een prachtig, wijs en krachtig meisje! Dat zat er altijd al in en komt er nu nog meer uit! Ik heb haar zien opbloeien van een gespannen kleuter, die zich thuis regelmatig ontlaadde in heftige boze buien naar een zelfverzekerd en ontspannen meisje dat de grote overgang naar groep 3 moeiteloos heeft gemaakt! Met grote aandacht luistert ze altijd naar mijn zelfgeschreven ‘helende’ verhalen. En die waardeert ze dus, want de verhalen maken dat ze mij haar held noemde bij dit werkje op school! Dankjewel, Liza, voor jouw lieve compliment!

 

 

Waarom Eigentijdse Kids begeleiding?

Hoog sensitieve kinderen zijn hele gewone kinderen mét een zeer fijngevoelig zenuwstelsel. Hierdoor komen zintuiglijke prikkels ongefilterd binnen en nemen ze dus veel meer waar dan gemiddeld. Een prachtige eigenschap, die maakt dat de kinderen o.a. heel empatisch, creatief en intuïtief zijn. Maar het is niet altijd even makkelijk! Niet zelden kampen ze met een negatief zelfbeeld, faalangst, en het zich anders voelen. Daarnaast zijn hoog sensitieve kinderen minder belastbaar, sneller uit balans en stressgevoeliger.
De Eigentijdse Kids Begeleiding helpt kinderen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. De begeleiding is laagdrempelig, leuk en afgestemd op het individuele kind. We beginnen altijd met het voorlezen van een verhaal, dat aansluit op de belevingswereld van het kind. Daarna gaan we creatief aan de slag met het thema van het verhaal in de vorm van tekenen, knutselen, visualisaties en diverse oefeningen. Eén bijeenkomst duurt ongeveer 1 uur. Het aantal bijeenkomsten wordt in onderling overleg met de ouders bepaald en een afspraak kan per keer ingepland worden (je zit dus nooit aan een elke reeks afspraken vast).

Boom met vogeltjes erin. De Eigentijdse Kids Begeleiding helpt hoog gevoelige kinderen te bouwen aan hun zelfvertrouwen

 

Een vogel op een boomtak is nooit bang
dat de tak breekt, want hij vertrouwt
niet op de tak, maar op zijn eigen vleugels

 


 

 

Praktische informatie

 • Intake: voorafgaand aan de begeleiding wordt u verzocht een intakeformulier in te vullen (via de mail), zodat ik een goed beeld heb van uw kind 
 • Investering in je kind:
  • Eerste afspraak: €83,00 voor 1 uur (dit bedrag is inclusief voor- en nabereiding)
  • Alle vervolgafspraken: €73,00 per afspraak van 1 uur (dit bedrag inclusief voor-en nabereiding)
  • Verslag: Een uitgebreide terugkoppeling of verslag naar ouders, school of een hulpverlener is niet bij de prijs inbegrepen. De kosten hiervoor (telefonisch of via de mail) bedragen €88,00
 • Ouders: De ouders mogen (maar hoeven niet) altijd aanwezig zijn bij de Eigentijdse Kids Begeleiding. Na elke afspraak krijg je een informatieblad mee naar huis met een stukje achtergrondinformatie en tips, zodat je concrete handvatten hebt om het geleerde samen met je kind thuis en op school toe te passen
 • Gesprek op school: in een gesprek op de school van jouw kind met de leerkracht (en IB-er) wordt inzicht gegeven in wat jouw kind nodig heeft. Neem voor de kosten van zo’n gesprek – die meestal door de school betaald worden – contact op met Juliska Bacher (info@eigentijdsekinderen.nl of 06-510 484 76)
 • Tarief voor adolescenten (18 tot 23 jaar): €90,00 voor de eerste afspraak en €80,00 voor vervolgafspraken (beide is inclusief voorbereiding)

test

Coaching hoog gevoelig kind, blij kind


Contact

Vul onderstaand contactformulier in als je een afspraak wilt maken voor de Eigentijdse Kids Begeleiding of als je een vraag hierover hebt. Of bel met 06-51048476.

10 + 6 =

Een aantal ervaringen met de Eigentijdse Kids Begeleiding

Moeder van 6-jarige dochter: “Tessa voelde zich op school niet op haar gemak en nam nauwelijks deel aan groepsactiviteiten. Na het volgen van de Eigentijdse Kids Begeleiding is ze zelfverzekerder geworden en heeft meer plezier op school! Ook de cursus die Juliska op school gegeven heeft over hoogsensitiviteit heeft hieraan bijgedragen. De leerkrachten begrijpen haar nu beter en kunnen nu inspelen op haar wat ze nodig heeft”.

Moeder van 9-jarige zoon: “De krachtdier oefening, die we bij jou gedaan hebben, heeft heel goed gewerkt! Bij thuiskomst heeft Twan nog een paar keer met veel plezier zijn boekbespreking geoefend. Hij stond als een huis, had er zin in en…haalde een 10! Sindsdien hebben we het vaker over de krachtdieren en heeft hij zelfs zijn wolf al eens aan mij uitgeleend. Dank je wel voor deze mooie ervaring!”

Interview met Olaf en zijn moeder over Eigentijdse Kids Begeleiding
Olaf is een hoog gevoelige jongen van 11 jaar. Hij had soms last van ‘snelheidsaanvallen’, zoals hij dat zelf noemde. Alles ging dan sneller in zijn hoofd. Soms was hij zo overweldigd door prikkels dat hij zelfs afstand anders ervoer: een muur die dichtbij was, was voor hem heel ver weg. Het klinkt misschien vreemd, maar het heeft een logische verklaring: door overprikkeling kunnen de hersenen gedesoriënteerd kunnen raken. De hersenen zien dan niet wat de ogen zien, maar een veranderende waarneming van beelden. Ook kan je gevoel van tijd hierdoor versnellen. Door grote overprikkeling kunnen de hersenen in principe elke werkelijke waarneming veranderen.
Voor Olaf en zijn moeder was dit één van de redenen om naar Eigentijdse Kids Begeleiding te komen.

Ik stelde Olaf en zijn moeder de volgende vragen:

 • Hoe vond je het om naar de Eigentijdse Kids Begeleiding te gaan?
  Olaf: “Leuk en vooral heel erg leerzaam! We deden leuke oefeningen en ik kreeg handige tips.”
  Zijn moeder vertelt dat Olaf vaak een heel druk en vol hoofd had, vooral na een intensieve dag op school. “Maar nu doet Olaf regelmatig bepaalde oefeningen, die hij tijdens de begeleiding geleerd heeft, waardoor hij meer rust ervaart. En hij ging inderdaad met veel plezier naar de begeleiding!”
 • Wat voor verschil merk je?
  Olaf: “Heel veel! Ik heb niet meer zoveel last van snelheidsaanvallen. Voordat ik naar jou kwam, had ik daar veel last van.” Zijn moeder ziet ook dat Olaf op bepaalde punten meer zelfvertrouwen heeft gekregen, omdat dingen duidelijker voor hem zijn geworden. “Hij begrijpt nu waarom hij soms anders reageert dan andere kinderen.” En jezelf begrijpen is een belangrijke stap naar jezelf aanvaarden zoals je bent!
 • Wat heb je geleerd?
  Olaf:”Te veel om op te noemen, maar wel in kleine stapjes. Niet dat je ineens heel veel informatie krijgt in een korte tijd. Ik heb geleerd om het rustiger te maken in mijn hoofd en goed op mijn voeten te staan. De oefeningen om goed op mijn voeten te gaan, vond ik ook heel leuk! Ik gebruik meestal ‘in de knoop, uit de knoop’ en de ‘auratuin’ is ook heel handig.”
 • Hoe heb je dat geleerd?
  Olaf: “Ik luisterde goed naar het verhaal dat je voorlas. We deden leuke opdrachten, op papier en staand. En ik mocht kaartjes trekken, wat ik erg leuk vond!!”

Zijn moeder voegt hier aan toe dat hij bepaalde gebeurtenissen nu bewust probeert op te ruimen, zodat die minder blijven rond spoken in zijn systeem en hij er minder last van heeft. “Hij kan nu over het algemeen beter om gaan met zijn sensitiviteit.”

Klik hier om nog meer ervaringen te lezen.Een kijkje in Praktijk Eigentijdse Kinderen

Praktijk Eigentijdse Kinderen in Weesp       Praktijk Eigentijdse Kinderen in Weesp

Door het opengewerkte puntdak wordt de praktijkruimte door sommige kinderen de kasteelkamer genoemd!

Praktijk Eigentijdse Kinderen in Weesp       Praktijk Eigentijdse Kinderen in Weesp


Bekijk ook 


 

Ebook. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis eBook: 'Wat je zéker moet weten over hoog sensitieve kinderen'

Gratis nieuwsbrief & eBook

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis eBook!
De nieuwsbrief met tips en achtergrondartikelen over hoog gevoelige kinderen wordt ongeveer één keer per (anderhalve) maand verzonden. Daarnaast ontvang je bij aanmelding ook het gratis eBook ‘Wat je zéker moet weten over hoog sensitieve kinderen’.

2 + 10 =

Contact hoogsensitief


E-mail
: info@eigentijdsekinderen.nl            Telefoon: 06-51048476            Contactformulier: klik hier