Mini-cursus Omgaan met BOOSheid

Heeft of is jouw kind…

  • Regelmatig erg ?Boos kind, boosheid, woede uitbartstingen, kort lontje
  • Snel prikkelbaar?
  • Driftbuien?
  • Vaak gespannen?
  • Een kort lontje?

Is jouw kind regelmatig zo BOOS dat het een negatief effect op hem en zijn omgeving heeft? Wil jij als ouder of opvoeder weten waar die boosheid vandaan komt en heb je behoefte aan praktische tips, waarmee je morgen al aan de slag kan?

Herken jij dit?
Jeffrey heeft een kort lontje. Bij het minste of geringste ontploft hij op school en dan valt er niet meer met hem te praten. Romy is het stilste meisje in de klas. Ze is ijverig en houdt zich aan de regels. Maar thuis is ze snel geprikkeld en kan ze door het lint gaan. Twee verschillende kinderen, maar beide worstelen ze met boosheid.

Wil jij achter dat boze gedrag kijken en weten hoe je er op een opbouwende manier mee om kan gaan? Dan is deze interactieve mini-cursus wat voor jou!

Na het volgen van deze mini-cursus heb je…

  • Een goed beeld van wat boosheid precies is en wat er mentaal en in fysiek opzicht gebeurt
  • Begrijp je het nut van boosheid
  • Herken je de verschillende vormen van boosheid
  • Weet je welke fases een boos kind doorloopt en in welke fase je welke ‘blustechnieken’ kunt inzetten
  • Weet je wat de achterliggende oorzaken van boos gedrag kunnen zijn en hoe je kinderen hierbij kunt helpen

Moeder van 4 jarige dochter: ““Bedankt voor de duidelijke cursus! Ik vond het erg leerzaam en merk dat ik weer herinnerd ben aan kleine, maar voor hoog sensitieve kinderen belangrijke details in onder andere mijn taalgebruik. Ik heb mijn dochter al twee keer uit de escalatie fase kunnen halen. Super!”

 

Vader van 8 jarige zoon: “Ik snap nu wat de oorzaak van het boze gedrag van mijn zoon is. En daardoor weet ik ook wat de oplossing is! We zijn meteen aan de slag gegaan met alle handige tips en merken nu al dat hij minder driftbuien heeft. En als hij wel boos wordt, blijft hij er minder lang in hangen!”


Bekijk ook 


Cursussen op maat
Praktijk Eigentijdse Kinderen verzorgt ook cursussen op maat. In overleg kan de inhoud, datum, duur en locatie besproken worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliska Bacher via info@eigentijdsekinderen.nl of 06-51048476.

Cursus Omgaan met boosheid, boos kind, woede-uitbarstingen

Ebook. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis eBook: 'Wat je zéker moet weten over hoog sensitieve kinderen'

Gratis nieuwsbrief & eBook

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis eBook!
De nieuwsbrief met tips en achtergrondartikelen over hoog gevoelige kinderen wordt ongeveer één keer per (anderhalve) maand verzonden. Daarnaast ontvang je bij aanmelding ook het gratis eBook ‘Wat je zéker moet weten over hoog sensitieve kinderen’.

9 + 9 =

Contact hoogsensitief


E-mail
: info@eigentijdsekinderen.nl            Telefoon: 06-51048476            Contactformulier: klik hier