Ja, je kan de training zeker ook volgen als je niet ‘professioneel’ met kinderen werkt (met ‘professioneel’ tussen haakjes, want als je een ouder bent, dan zit je middenin een jarenlange ‘opleiding’ tot ‘professional’..). Er zijn deelnemers, die de training in eerste instantie of uitsluitend voor zichzelf en/of hun kind volgen. En er zijn deelnemers die de kennis vooral binnen hun eigen werkgebied willen gaan toepassen.
De training vereist geen speciale voorkennis. De meeste deelnemers zijn zelf hoog sensitief en hebben vaak ook een hoog sensitief kind. Daarmee zijn het ervaringsdeskundigen! Echter, ook als jezelf of kind niet herkent in het hooggevoelige, ben je van harte welkom bij de training!

Wat kan je er vervolgens mee?

  • Op persoonlijk vlak brengt de training de deelnemers – die heel vaak zelf ook HSP zijn – meer zelfinzicht en daarmee ook meer zelfacceptatie, zelfvertrouwen en ontspanning. Daarnaast helpt de training natuurlijk ook om je hoog gevoelige kind beter te begrijpen en te begeleiden bij de uitdagingen van deze eigenschap.

Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter je
onderscheid kunt maken tussen
wat van jou is en de ander!

 

  • Op professioneel vlak kan je na het volgen van de training zelf hoog sensitieve kinderen gaan begeleiden. De één start bijvoorbeeld een eigen praktijk en de ander past de kennis & inzichten toe in zijn huidige werk (als leerkracht, yogadocent, kindercoach, gastouder, psycholoog, pedagogen, (creatief) therapeuten of welke baan dan ook, waarin waarin je met mensen werkt). Desgewenst kan je een vermelding als Coach Eigentijdse Kinderen op deze website krijgen, waardoor ouders die begeleiding voor hun gevoelige kind zoeken jou ook via deze site kunnen vinden.