Verdiepingsdag over BOOSheid

Boos kind, woede, driftbuien, boosheid

Heb jij als ouder of professional te maken met (hoog) gevoelige kinderen, die

 • Regelmatig boos zijn?
 • Een kort lontje hebben?
 • Zich ontladen met driftbuien of woede-aanvallen?
En wil jij een dieper begrip hebben in deze boosheid, de achterliggende oorzaken en hoe deze aan te pakken?

 

Kom dan naar deze verdiepingsdag! We gaan uitgebreid in op diverse aspecten omtrent boosheid en staan stil bij onderwerpen als: wat is boosheid nu precies, welke relatie heeft het met andere emoties, wat zijn de dieperliggende oorzaken ervan en hoe kan je deze aanpakken. We benaderen dit thema zowel vanuit de (wetenschappelijke) theorie als de praktijk. Ook is er ruimte voor om een aantal voorbeelden uit jouw (privé of werk-) praktijk te bespreken. Daarnaast onderzoeken we door middel van oefeningen onze eigen houding ten aanzien van BOOSheid. Immers, om kinderen beter te begrijpen en begeleiden is het heel waardevol om onszelf hierin te begrijpen.

Een aantal ervaringen:

“Ik vond deze dag heel verhelderend en echt een aanvulling op de Training ‘Coach Eigentijdse Kinderen’! Ik kan de inzichten en tools goed gebruiken in mijn praktijk en niet alleen met de kinderen, maar ook richting de ouders!”

“Aan het einde van deze inspirerende dag kon ik niet wachten om naar huis te gaan om de dingen anders te gaan doen. Ergens baalde ik van mezelf dat ik regelmatig zo geïrriteerd en ongeduldig kon reageren op een boze bui van mijn zoontje. Nu begrijp ik zowel hem als mezelf beter. Op deze verdiepingsdag kwam ik tot inzichten en vond ik het ineens zo duidelijk, dat ik zelfs dacht ‘Hoe kon ik dat nou missen of zo doen?’ Ik ging echt met een ander gevoel naar huis en ben mezelf meer open, geduldiger, zachter gaan opstellen. En direct merkte ik al verschil! Dus heel erg dank daarvoor!”

“Ik heb genoten van je informatie. Het heeft me weer veel inzicht in mezelf en mijn dochter gegeven waardoor ik dingen beter begrijp en kan plaatsen. Dankjewel! Ik geniet echt van al je kennis en ervaring!”

Onderwerpen van deze dag

 • Wat is BOOSheid: mannelijke & vrouwelijke boosheid, de energie van boos, verschillende soorten emoties
 • Wat is het nut
 • Achterliggende oorzaken & de aanpak ervan
 • Het brein & BOOSheid
 • Zelfvertrouwen & BOOSheid
 • Relatie tussen BOOSheid en andere emoties
 • Overdenken versus doorvoelen van BOOSheid
 • De fases bij BOOSheid
 • Blustechnieken bij boze bui
 • Ruimte om vragen te stellen en om voorbeelden uit jouw (privé of werk-)praktijk te bespreken

Wanneer en waar?

Datum: vrijdag 8 december 2023 (9.30 – 16.30 uur)
Locatie: Stationsplein 30 in Weesp (nabij Amsterdam). Deze locatie is goed bereikbaar het openbaar vervoer (het bevindt zich tegenover het treinstation van Weesp) en ook met de auto (gratis parkeren).
Prijs: Je investeert €175,00 (excl. BTW) in jezelf en je werk. Dit bedrag is inclusief lunch, koffie & thee en hand-out
Algemene voorwaarden: lees hier de algemene voorwaarden.


Bekijk ook 


Cursussen op maat
Praktijk Eigentijdse Kinderen verzorgt ook cursussen op maat. In overleg kan de inhoud, datum, duur en locatie besproken worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Juliska Bacher via info@eigentijdsekinderen.nl of 06-51048476.