Praktijk Eigentijdse kinderen

Brengt hoog sensitieve kinderen en hun ouders in hun kracht

>> I.v.m. het corona-virus vinden alle afspraken voorlopig online plaats (via Skype, FaceTime of Zoom)! <<

Ben jij een ouder of opvoeder en zie je dat jouw hoog sensitieve kind:

 • Gespannen en snel prikkelbaar is?
 • ‘Overgevoelig’ kan reageren?
 • Lang blijft hangen in heftige emoties, zoals boosheid en verdriet?
 • Een gebrek heeft aan zelfvertrouwen?
 • Vaak bang is?
 • Moeite heeft met veranderingen en nieuwe situaties?
 • Regelmatig hoofd- of buikpijn heeft?
 • Niet naar school wil?
 • Veel piekert en moeite heeft om z’n zorgen los te laten?
 • Moeite heeft om zijn grenzen aan te geven en zich weerbaar op te stellen?
 • Moeite heeft met in- en/of doorslapen?

En hebben jullie als ouders behoefte aan meer ontspanning in huis en wil je weten hoe je die kunt creëren? Dan zijn de mini-cursussen van Praktijk Eigentijdse Kinderen iets voor jou!

De volgende mini-cursussen worden als losse bouwstenen aangeboden. Kies zelf of in overleg de combinatie die het beste aansluit op jullie persoonlijke situatie!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang het gratis eBook

13 + 6 =

Genomineerd voor HSP Professional van 2019!

Lees hier wat bij de nomiatie gezegd werd over Juliska’s werk.

Taarten van Abel op bezoek bij Juliska voor een bijzonder dankjewel van een bijzonder meisje! Bekijk hier de aflevering (zoek op Zene).

Taarten van Abel

Begrijp hoog sensitieve kinderen

Mini-cursus 'Begrijp hoog sensitieve kinderen'

Helpt ouders en opvoeders hoog sensitieve kinden te begrijpen met inzicht en praktische tools!

Mini-cursus 'Omgaan met BOOSheid'

Helpt ouders en opvoeders achter het boze gedrag te kijken en geeft praktische handvatten!

Mini-cursus 'Omgaan met ANGST & Zorgen maken'

Helpt ouders en opvoeders te begrijpen waar angst vandaan komt en geeft praktische handreikingen!

Ervaringen Training

“Een verrijking! Ontzettend leerzaam: veel nieuwe ‘inkijkhoeken’ met concrete tools, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, alsmede de ervaring en expertise van jou.” 

Ervaringen Training

“Een verrijking! Ontzettend leerzaam: veel nieuwe ‘inkijkhoeken’ met concrete tools, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, alsmede de ervaring en expertise van jou.” 

Ervaringen Training

“De training heeft me ertoe gebracht om nu echt te gaan coachen! Het heeft me zo gesteund, mede dankzij jou, Juliska! Ik raad iedereen deze training aan. Diep dankbaar ben ik je!” 

Ervaringen Training

“Mijn top 3 van de training: De manier waarop je de dag start; dat geeft verbinding!  De praktijkvoorbeelden, die de theorie ondersteunen en andersom. Jouwe heldere uitleg van de theorie.” 

Ervaringen Training

“Inspirerend, informatief, open sfeer, veilig gevoel! Zeer waardevol! Zowel voor mijzelf als voor mijn praktijk! Ik bruis van de ideeën en heb zin om met de opgedane kennis aan de slag te gaan!” 

Ervaringen Training

“Verhelderend, inspirerend en in een hele prettige sfeer!” Een verrijking, echt wijzer geworden en een stukje zelfontwikkeling. Ik ben gegroeid als HSP coach en als persoon!” 

Ervaringen Training

“Wat een fantastische dag was het gisteren! Ik heb na de 1e dag al zoveel inzichten opgedaan, wauw! Ik was al enthousiast, maar ben nu nog enthousiaster! Dank je wel!” 

Ervaringen Training

“Heel leerzaam, verdiepend en interessant. Ik heb mijn eigen ‘ik’ gevonden! Ik voel me nu veel sterker en rustiger en dit uit zich ook naar mijn werk en gezin toe.” 

Ervaringen Training

“Duidelijk, verhelderend, informatief en meteen bruikbaar in de praktijk! Zin om aan de slag te gaan!” 

Ervaringen Training

“Persoonlijk motiverend – persoonlijke groei – en daarna om door te geven aan kinderen!” 

Mini-cursus 'Communicatie met Kids'

Helpt ouders en opvoeders positiever en effectiever te communiceren met kinderen!

Ervaringen

Ervaring met Training Coach voor hoog sensitieve kinderen   

“Zeer helder, informatief en inspirerend! Je staat als een huis met veel kennis en passie.”

“De cursus was heel verhelderend, informatief en positief! De combinatie van presentatie & dialoog/interactie en jouw helderheid/rust & praktische knowhow vond ik heel fijn. Heel erg bedankt!”  

Moeder na volgen van mini-cursus ‘Begrijp hoog sensitieve kinderen’: “Erg veel dank voor de heldere, prettige en superinteressante presentatie! Zoals je kon zien, werd voor mij opeens heel veel duidelijk. Mijn man en ik hebben dit weekend heel veel gepraat, gehuild en plannen gemaakt hoe we onze dochter beter kunnen begeleiden in haar tocht door het leven. Daarbij heb ik heel erg veel gehad aan jouw supergoed opgebouwde presentatie. Nogmaals vreselijk veel dank!”

Lees hier meer ervaringen. 

Voor wie?

Praktijk Eigentijdse Kinderen werkt met ouders en opvoeders, die hoog sensitieve kinderen willen helpen op te groeien tot gelukkige, zelfverzekerde sensitieve volwassenen, die in hun kracht staan! Wat ze daarbij soms missen is kennis over en inzicht in hoog sensitiviteit, het effect ervan in het dagelijkse leven en praktische handvatten om met de uitdagingen ervan om te gaan.

Herken jij jezelf in één van de volgende situaties:

 • Je wilt een ontspannen en gezellige ouder zijn, maar voelt je onzeker en gespannen omdat het soms zo moeizaam gaat met je kind. Naar een feestje gaan, zwemles, inslapen, samen spelen, school… Van die alledaagse dingen die veel minder als ‘vanzelf’ gaan bij jouw kind. En zelfs zoiets simpels als je kind aan tafel of onder de douch krijgen, kan een heel karwei zijn!
 • Je ziet dat je kind vaak gespannen is en zich blind kan staren op de minder leuke kanten van dingen. Je wilt je zoon of dochter helpen het leven wat minder zwaar in te zien en meer te ontspannen en genieten, maar weet niet goed hoe.
 • Je kind heeft regelmatig flinke driftbuien en je hebt al van alles geprobeerd. Rustig praten, streng zijn, straffen, belonen, afleiden. Maar niets helpt echt.
 • Je herkent veel van jezelf in je hoog gevoelige kind en wilt dat het niet tegen dezelfde problemen aanloopt als jij vroeger, maar je weet niet hoe je dat aan moet pakken. Je bent ervaringsdeskundige en begrijpt je kind goed, maar merkt dat het lastig is om je eigen kind hierin te helpen.
 • Je ziet dat er bij je kind op school niet uitkomt wat erin zit. Hoeveel jullie thuis ook oefenen met de tafels of spelling, het wil maar niet lukken en leidt alleen maar tot meer frustraties.
 • Je wilt je gevoelige kind beschermen tegen de hoge eisen, hardheid en veelheid van onze huidige maatschappij, maar vindt het lastig om een balans te vinden tussen beschermen en loslaten. Als je kind bijvoorbeeld een spannende situatie uit de weg wil gaan, dan weet je niet waar je goed aan doet: moet je hem nu ‘dwingen’ om toch te gaan of ‘geef je toe’?

DE MINI-CURSUSSEN BIEDEN INZICHT EN TOOLS HIERVOOR!

Mirjam, moeder van een 5 jarige hoog gevoelige dochter
”Lianne is altijd al heel gevoelig geweest. Als baby wilde ze al niet in een box liggen, omdat deze veel te ruim was en te weinig veiligheid bood. Nu zit ze in groep 2 en voelt ze zich ook vaak niet veilig. Ze heeft veel moeite met de drukte, harde geluiden en veranderingen. En dit uit zich thuis in flinke driftbuien, die soms wel 2 uur kunnen aanhouden! Op een gegeven moment wist ik het echt niet meer. Het zoog me gewoon leeg. Totdat ik de mini-cursus Begrijp hoog sensitieve kinderen bijwoonde. Het was een feest van herkenning! Alsof het letterlijk over mijn dochter ging. Ik begreep opeens heel goed waarom ze zich zo gedroeg. Ook de vele tips vond ik een openbaring! Bovendien kwam ik er ter plekke achter dat ik zelf ook hoog sensitief ben.”

Lees hier meer ervaringen. 


Aanbod voor kinderen

Eigentijdse Kids Begeleiding

Brengt hoog sensitieve kinderen meer zelfvertrouwen en plezier!

Ik leer anders+

Helpt beelddenkers op hún manier te leren, zodat er uit komt wat erin zit!

Emotiekaarten

Helpt kinderen beter om gaan met hun emoties door ze te benoemen en begrijpen!

“We zien vanaf de 1e afspraak een enorme vooruitgang bij onze dochter!”

“Onze zoon durft nu veel meer zichzelf te zijn!” 

Hoog sensitieve kinderen ontvankelijker

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat dat hoog sensitieve kinderen inderdaad sneller last hebben van negatieve omgevingsfactoren, zoals prestatiedruk, nieuwe situaties, ruzie met vriendjes etc. Aan de andere kant toont dit onderzoek ook aan dat ze meer profiteren van positieve omgevingsfactoren! Dat betekent dat een stukje afgestemde begeleiding hen heel goed kan helpen! Praktijk Eigentijdse Kinderen biedt deze afgestemde begeleiding voor zowel de gevoelige kinderen zelf als hun ouders!

“Ons gevoelige meisje werd steeds meer onzeker en vaker boos op zichzelf. Na een paar sessies bij jou begrijpt ze zichzelf beter en is haar zelfvertrouwen gegroeid! Ze ziet nu in dat anders zijn geen probleem is en ze kan ook veel meer rust creëren. Ze staat nu weer heerlijk blij en zorgeloos in het leven!” 

Ervaringsverhaal: Boze voelsprieten 
Lianne is 5 jaar en héél gevoelig. Ze heeft – zoals veel hoogsensitieve kinderen – moeite met drukte, harde geluiden en veranderingen. Dit uit zich in flinke driftbuien, die soms wel 2 uur kunnen aanhouden! Haar moeder Miriam ging op zoek naar antwoorden en vond deze bij de Eigentijdse Kids Begeleiding.  Mirjam: “We zien en enorme vooruitgang bij onze dochter. Vanaf het eerste consult is er een hele grote stijgende lijn!!” Lees hier verder.


Aanbod voor professionals

Voor degenen die met kinderen werken of willen werken, heeft Praktijk Eigentijdse Kinderen een speciaal aanbod, waaronder onderstaande Training ‘Coach Eigentijdse Kinderen’. Hier vind je een overzicht van het volledige aanbod voor professionals.

Training 'Coach Eigentijdse Kinderen'

Voor professionals die hoog sensitieve kinderen willen coachen

Heeelemáááál geweldig! Doordat jij professioneel bent en veel rust uitstraalt voelt iedereen zich veilig in de groep. Jij hebt heel veel kennis in huis! De combinatie van wetenschappelijke onderbouwing, praktijkvoorbeelden en de ruimte voor inbreng van vragen en het delen van ervaringen vond ik heel waardevol!

“Je bent zeer kundig in het onderwerp en de achterliggende psychologie. Bovendien ben je ervaringsgericht en dat heb je allemaal inde cursus ingebracht. Super!”


Overig aanbod voor ouders en opvoeders

Consulten

Voor ouders en opvoeders die richting, inzicht en antwoorden willen op hun vragen!

HSP Begeleiding

Helpt hoog sensitieve volwassenen hun gevoeligheid als kracht te ervaren en verder tot bloei te komen!

Opvoedopstellingen

Voor ouders met opvoedvragen. Om een patroon te doorbreken, blokkade op te lossen en de liefde weer moeiteloos te laten stromen!

Ebook. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis eBook: 'Wat je zéker moet weten over hoog sensitieve kinderen'

Gratis nieuwsbrief & eBook

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis eBook!
De nieuwsbrief met tips en achtergrondartikelen over hoog gevoelige kinderen wordt ongeveer één keer per (anderhalve) maand verzonden. Daarnaast ontvang je bij aanmelding ook het gratis eBook ‘Wat je zéker moet weten over hoog sensitieve kinderen’.

4 + 7 =

Contactgegevens. Heb je vragen over je gevoelige kind? Bel of mail me dan!


E-mail
: info@eigentijdsekinderen.nl                  Telefoon: 06-51048476